4 apr

Twitter en Facebook

Posted by Cristel

Moet ik dit nu echt gaan doen?

Ja of nee,  moet ik aan Twitter,  Facebook en Youtube beginnen of niet? “Moet ik dit nu echt gaan doen”, is een veel gehoorde vraag. Het antwoord is bij u, maar 1 ding voorop, als je de social media links op je website gaat zetten, moet je er ook wel iets aan doen. Actief ermee bezig zijn, berichtjes plaatsen die andere leuk vinden om te lezen.  Het soort berichtjes van “ik ben nu op het strand” zit niemand op te wachten.

Het gratis bereik

Je bericht bereikt gelijk heel veel mensen, heb je op Twitter veel ‘followers’ of op Facebook veel ‘vind ik leuk’ personen, dan komt je berichtje gelijk bij hen onder ogen. Dit is natuurlijk een prachtige manier van reclame maken op een leuke manier en gratis!

Wat is twitter?

Twitteren is een vorm van microbloggen. In 140 tekens kan iemand een korte boodschap, een tweet, eenvoudig verspreiden. Iedereen kan deze boodschap lezen, maar twitteraars kunnen ervoor kiezen jou te volgen. Wanneer iemand jou volgt, dan ziet hij jouw laatste tweets in beeld verschijnen.

Waarom twitteren?

Je kunt uit twitter zoveel halen als je zelf wilt. Als je er veel uit wilt halen, zul je hiervoor wel moeite moeten doen. Twitter regelmatig, probeer te beginnen met vijf tweets per dag. Schrijf op wat wat u voor een aanbieding heeft, of er een nieuw product in uw bedrijf is gekomen, etc etc. Reageer ook op anderen door een ‘reply’ of door @ voor de accountnaam van die persoon/bedrijf te zetten. Zo is je reactie zichtbaar voor iedereen. Een persoonlijke, afgeschermde boodschap kan via een DM (direct message).

Welk type Facebook pagina te kiezen?

  • Heb je te maken met een fysieke winkel, parkeerruimte, en openingstijden, dus klanten kunnen zonder afspraak komen dan kies je voor Lokaal bedrijf.
  • Ben jij een zelfstandige, werk je vooral op afspraak, werk je op verschillende locaties, heb je een beperkt aantal producten/diensten dan kies je voor Merk, product of organisatie
  • Ben jij een bekend persoon, een acteur, schrijver, auteur, politicus dan kies je voor Artiest, band of bekend persoon

Linken vanuit je website

Maak een link vanuit je website naar je Twitter,  Facebook of Youtube pagina, je kan hierdoor een hele grote doelgroep direct bereiken  met één kort berichtje 24 uur per dag.


Comments are closed.