12 mrt

CMS

Posted by Cristel

Zelf kunnen bijhouden van mijn website

Wij horen vaak als wens “ik wil zelf onze website kunnen bijhouden”, tekst toevoegen of bijhouden, afbeeldingen toevoegen of zelfs bewerken en downloads aanbieden en bijhouden, pagina’s toevoegen kortom, “zelf uw website kunnen bijhouden”.

Dat kan natuurlijk met onze Content Management Systemen oftewel in het kort CMS. Dit betekent dat wij het design maken, de ‘motor’ erachter, wij de site vullen en dat u de content kunt aanpassen en toevoegingen kunt uitvoeren als de website is opgeleverd. Dit gebeurt met een inlogcode via het internet en kunt u overal vandaan doen, zolang er een internet verbinding is.

CMS - Content Management System
Duur in aanschaf?

U wilt zelf kunnen bepalen wat er allemaal voor inhoud op uw website komt, waar het moet staan en wanneer en eventueel door en met wie dat onderhouden moet worden. De oplossing is een Content Management System (CMS). Veel CMS’en die vandaag aangeboden worden zijn redelijk complex, bieden veel meer functionaliteit aan dan nodig is, zijn duur in aanschaf en onderhoud en vaak moet er nog allerlei software geïnstalleerd worden. Allemaal niet wenselijk. Wij kiezen daarom om te werken met diverse open source CMS’en waardoor wij de prijs relatief laag kunnen houden.

Voordelen

Wij hebben er voor gekozen om met open source CMS’en te werken gezien de volgende voordelen.

  • Geen licentie (maandelijkse / jaarlijkse) kosten
  • Het CMS is van jezelf, dus geen restricties qua mogelijkheden en uiterlijk
  • Onafhankelijk van ontwerper, als je contactpersoon failliet gaat kun je met een ander verder
  • Ontwikkeling is altijd in beweging, gaat over het algemeen beter met de tijd mee
  • Is niet verplicht om gehost te worden bij de ontwikkelaar, dus lagere hosting kosten

Meerdere programma’s

Wij werken met meerdere open source programma’s, het ligt er een beetje aan wat uw wensen zijn, na een inventarisatie van uw wensen kunnen wij u een offerte doen toekomen. Op dit moment wordt er vaak naar WordPress gevraagd en hebben wij dan ook al een aantal websites daarin gebouwd voor onze klanten.

WordPress

Een open source programma, ooit begonnen als blogsoftware maar nu steeds vaker gebruikt voor “gewone” websites. Dit programma heeft vele mogelijkheden om gemakkelijk uw nieuwtjes te plaatsen, archieven bij te houden van de nieuwtjes, video’s in een handomdraai op de website, en als extra goed gevonden kunnen worden.

Indien u een prijsopgaaf wilt voor een CMS, neem dan contact met ons op.


Comments are closed.